Year: 2012
Location: Eindhoven, NL

Materials: Plywood, T8 tubes
Client: Self-initiated
Manufacturer: Self-produced
Edition: Prototype



Usually spaces are delimited just by one principle: physical elements, visual references or different aspects that have to do with our perception. But can just a single element hold several ways to define a space?

Using a simple geometric structure and embracing dichotomies as full-empty or light-shadow, Penadés offers different possibilities to carrying it out depending on the position in which the piece will be used. New Approach tends to push the boundaries between a space and the user's interaction with it. This project implies a continuous defiance of preconceived ideas in this scope, leading to a deeper involvement of both maker and user. The piece suggests a constant revision of space as the ultimate way to connect with the spectator, turning him into an active user.



New Approach: Redefining spaces


New Approach: Redefining spaces


New Approach: Redefining spaces


New Approach: Redefining spaces


New Approach: Redefining spaces