Sharing a view




Year: 2013
Location: Boisbuchet, France

Materials: Solid oak, pine and metal
Self-produced


Links:
www.boisbuchet.org
www.tomas-alonso.com



Sharing a view: A secluded seating situation in which two people could share a view, away from everyday life.

This project was done in collaboration with Ruben de la Rive Box as part of "Up in the woods" a workshop runned by Spanish designer Tomás Alonso within Vitra Summer programme, at Domaine de Boisbuchet.

The brief was to design a seating situation for two that would have a relationship with the environment and that would create an interaction between the two users.

Based on the belief that people can communicate more freely and openly when they are not facing each other but rather look into the distance, the objective was to create a secluded tree bench in which two people could share a nice view, away from everyday life.

Fusing the object with an existing landscape, the oak wood bench was mounted on an old dead oak tree on the side of a lake, raising the idea of using the old tree as building material and melting the bench and tree together into one big gesture.

Special thanks to Tomás, Jonas, Carlos and Joana.

For further information, please contact: [email protected]/



Sharing a view


Sharing a view


Sharing a view


Sharing a view


Sharing a view